Maria van der Heijden

Maria heeft 35 jaar ervaring in verschillende sectoren van het Nederlandse en internationale bedrijfsleven, in zowel grote (Rabobank en Randstad) als midden- en kleinere bedrijven (Bloemenveiling Flora Holland, Women on Wings, MVO Nederland). Als eindverantwoordelijk CEO is ze ervaren en bedreven in stakeholdermanagement, governance, verdienmodellen, maatschappelijk ondernemen en marketing. Naast de traditionele verlies- en winstrekening gaat ondernemen over waarde creƫren voor mens en milieu. Maria denkt en handelt in het belang van klanten door concreet te werken aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Maria is met Ellen Tacoma de stuwende kracht achter Women on Wings, een sociale onderneming die zich ten doel stelt 1 miljoen vrouwen aan het werk te helpen op het platteland van India. Dat zij hier succes mee heeft, bewijzen de resultaten: 260.000 vrouwen hebben een inkomen en bieden hun kinderen beter onderwijs en voeding. Maria zet haar eigen talent en energie in om de wereld vooruit te helpen.
Onderdelen van haar werk zijn bestuursfuncties bij Women on Wings en De Normaalste Zaak. Ze vervult de voorzittersfunctie van de Raad van Commissarissen bij Rabobank West-Brabant Noord en is commissaris bij Cono Kaasmakers en Het Groene Brein.

Maria is sinds 2016 directeur-bestuurder bij MVO Nederland, het grootste duurzame bedrijvennetwerk van Europa en richt zich met haar 2.000 partners en 60 medewerkers op het versnellen van de nieuwe economie die klimaatneutraal, circulair en inclusief is met eerlijke handelsketens.